۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۰, پنجشنبه

پارک علوم Granada ، اسپانیا


ایده ی اولیه ی گسترش پارک علوم Granada که توسط یک معمار اسپانیایی به نام Carlos Ferrater انجام شده، قرار گرفتن تمامی قسمت های این مجموعه با کاربری های مختلف، زیر یک بام به پوسته ای سرتاسری و یکپارچه بود؛ در حقیقت فضاهای خالی ای که بین مکعب های بزرگ و کوچکی که کاربری های مختلف را تشکیل می دادند، با استفاده از یک بام پر جنب و جوش به هم مرتبط شده ند.
ایده ی استفاده از یک سازه ی سه بعدی با این تنوع حرکت در فضاها و توانایی گرفتن اشکال مختلف ، می تواند برای پوشش بسیاری از فضاهای باز یا اتصال چند کاربری مختلف به هم مورد استفاده قرار بگیرد ( مقایسه کنید با بام های یک پارچه و کسالت بار اسپیس فریم یا خرپا … )





بامی که برای این مجموعه استفاده شده، یک صفحه ی تا شده ی پیوسته است که بنا بر تغییرات توپوگرافی در طول این بنا یا مواردی که نیاز به بام های بلند بوده، مانند نمایشگاه ها، شیب های متفاوتی را گرفته است. همچنین در قسمت هایی، به صورت یکپارچه، برای راهنمایی حضار در بین این ساختمان ها، نورپردازی هایی بر روی این بام انجام می شود ؛ در نمای این بنا هم می شود شباهتی بین قرار گرفتن متوالی این بام ها کنار هم و کوه هایکه شهر Granada را احاطه کرده دید .



اختلاف سطح هایی هم که بنا بر قرار گرفتن نا منظم و شیب دار این صفحات ایجاد می کند، وسیله ایست برای گرفتن نور طبیعی خورشید و ایجاد یک تهویه ی مناسب.


شروع این پروژه سال ۲۰۰۴ و اتمام آن اواخر سال ۲۰۰۸ بوده؛ مساحت کل این مجموعه چیزی حدود ۴۸۳۷۷ متر مربع است و تقریبا” ۵۰ میلیون دلار آمریکا هزینه ی ساخت آن شده.

۱۳۸۸ اردیبهشت ۹, چهارشنبه

خانه های پیش ساخته ی WeeHouse


به تازگی تبلیغاتی راجع به فروش خانه های پیش ساخته ای شروع به انتشار کرده که شاید بتواند تحولی در زمینه ی مسکن های ارزان قیمت ایجاد کند. این خانه های پیش ساخته که به نام weeHouse شناخته میشوند، نمونه ای از خانه های مدرن و ارزان قیمت آینده هستند. شما میتوانید اکنون یک weeHouse با ابعاد ۱۸۵ متر مربع را دربرابر متری ۱۲۵ دلار خریداری کنید؛ متراژ های این نوع خانه ها هم محدودیت ندارند؛ اگر متراژ بالاتری بخواهید، کافیست چند جعبه بیشتر روی هم بگذارید!



در ضمن، میتوانید از خدمات شرکت هایی که سرویس های مختلفی برای این خانه های جدید اختصاص داده اند نیز بهره مند شوید؛ خدماتی که میتوانند شما را برای همیشه از شر قبض های برق و گاز و … خلاص کنند. برای این خانه ها یک بسته ی انرژی تهیه شده که شامل تجهیزات مختلفی مثل پنل های خورشیدی ، پک های باتری که قابلیت شارژ مجدد دارند، وسایلی برای تولید انژی الکتریکی در مواقع بحرانی و … هستند که احتیاجات شما را تا حدود زیادی برطرف خواهند کرد.


همچنین در فروش ویژه ای که تا آخر ماه نوامبر ادامه خواهد داشت، شما میتوانید یکی از خانه های کوچک WeeHouse را (تقریبا” ۴۰ متر مربع ) با صفحات خورشیدی مربوطه، به قیمت تنها ۹۹هزار دلار خریداری کرده و آن را هر کجا که مایل هستید قرار دهید! همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید، خانه ها از طراحی نصبتا” خوبی برخوردار هستند و به خوبی مبله شده اند ، یک جریان برق متناوب ۷۲۰ W هم برای استفاده ی شما فراهم هست، تنها کار باقیمانده، اتصال محکم این خانه به زمین و لذت بردن از این فضای دنج خواهد بود.



همچنین شما میتوانید یک مولد بادی برای خودتان سفارش دهید تا در کنار صفحات خورشیدی، وظیفه ی تامین برق را بر عهده بگیرد (به قیمت ۹۹۹۹ دلار).


برای دیدن انواع دیگر این خانه های پیش ساخته، به همراه قیمت وامکانات هر کدام، به صفحه ی اصلی سایت سازنده مراجعه کنید

۱۳۸۸ فروردین ۲۸, جمعه

هنر مدرن و گرافیک محیطی



«هنر مفهومي» دستاوردي از آوانگاردگرايي در هنر مدرن است. در جريان گرايشات مدرنيسم، اكثر نقاشان مدرنيسم در زمينه مجسمه سازي، ماتريال شناسي، گرافيك و حتي انيميشن و سينما تجربه هايي كسب كردند و در نهايت آثاري مفهومي را ارائه دادند كه تاثيرات مشتركي از تمام شاخه هاي هنري داشت. اگرچه آغازگران اين گرايش را به هنرمندان آمريكايي انگليسي همچون جوزف كاسوت، لارنس وينر، استنلي براون و . . . مربوط مي دانند ولي بايد گفت كه هر اثر هنري بايد داراي مفهوم باشد. مفهومي كه فراي ظاهر و صورت اثر بوده و ارائه معنا مي كند. القاي معنا در هنر مفهومي ممكن است شخصي باشد، چه براي هنرمند و چه براي مخاطب و چه در عنوان اثر و چه در ارائه آن. اين قسمتي از انديشه جهاني شدن هنر است و در جستجوي مفهوم براي مخاطب عام.

چرا كه مخاطب بر خلاف هنر كلاسيك و انديشه هنر براي هنر، اگر چه براي اثر هنري قائم به ذات بودن را مي پذيرد، ولي در انديشه اين هنر (مفهوم گرايي) با اثر هنري ارتباط و درگيري شخصي پيدا كرده و خود را در اثر يافته و معناي شخصي اي از آن پيدا مي كند كه با تمام داشته هاي روحي و ذهني و شخصيتي او همسو است. به عبارتي ديگر مخاطب با خالق اثر رابطه برقرار نمي كند، بلكه با خود اثر مرتبط شده و خود را در آن مي يابد. گويي مخاطب جزئي از اثر بوده و اثر بدون حضور وي ناقص است. چرا كه بنا بر انديشه معاصر هنر، هنري كه درك نگردد و ارتباط برقرار نكند، كامل نيست. همانطور كه بيان شد هر اثر هنري بايد حاوي يك مفهوم باشد، ولي نامگذاري هنر مفهومي به دليل ارجعيت معنا بر تصوير اثر و گاهي موضوع بر اثر و در مواردي فقط ارائه انديشه خارج از هر فرم و ساختاري است. از سوي ديگر پيرامون «گرافيك محيطي» بايد گفت تاريخ مشخصي براي پيدايش اين شاخه از هنر به صورت مستقل وجود ندارد.گرافيك محيطي يك سبك نيست، بلكه يك فرآورده و نتيجه است. فرآورده هنرهاي تجسمي كه با فنون ديگر در آميخت و امروزه نيز از هنر مفهومي تاثير پذيرفت.



چرا كه گرافيك محيطي نيز زاده تمام جريانات مدرنيسم در هنر و پيدايش گرافيك دو بعدي است. به تفسيري مي توان پيشينه گرافيك محيطي را به ديوارنگاره هاي انسانهاي اوليه مربوط ساخت. از همان زماني كه انسان سعي در هماهنگي و حتي چيره شدن بر پديده هاي محيط در پيرامون خود را داشت. از همان زمان كه انسان محلي براي ثبات و زندگي خود در نظر گرفت براي ارتباط پيدا كردن بيشتر با محيط و شناخت بيشتر آن و پيدا كردن يك تعريف براي حضور خود در محيط به آراستن آن پرداخت و به مرور زمان با كلنجار بيشتري در محيط سعي در دست يافتن به سهولت بيشتر براي زندگي داشت. حتي مفهوم گرايي در آثار انسان هاي اوليه نيز قابل بررسي است. همانطور كه سرنوشت گرافيك را نقاشان قرن 18 و 19 ميلادي رقم زدند، شايد بتوان گفت كه گرافيك محيطي نتيجه گرايشات چند رسانه اي و مفهومي فعاليت هنرمندان همين دوره هاست. اولين تابلوهاي مغازه ها، سر در فروشگاه ها و تابلوهاي راهنمايي كه به قصد اطلاع رساني محض، بدون خلاقيت و انديشه هنري ساخته شده اند و تاريخي نامشخص ولي بسيار دورتر از تاريخ شروع گرايشات هنر مفهومي دارند نشان مي دهد كه گرافيك محيطي قدمتي بسيار دارد. در نتيجه اين طور استنباط مي شود كه گرافيك محيطي زاده هنر مفهومي نيست ولي هنر مفهومي تاثيرات زيادي در عصر حاضر بر آن داشته است. نقطه مشترك گرافيك محيطي و هنر مفهومي، حضور مستمر مخاطب در اثر است.
همانطور كه در هنر مفهومي مخاطب به درك مي رسد، قصد گرافيك محيطي در فضاي حاضر ايجاد سهولت در درك وي است. به نوعي هنرمند مفهوم گرا و طراح گرافيست هميشه به دو عامل اثرگذار توجه مي كنند و براي آن راهكار مي يابند. نخست، محيط و سپس مخاطب. اگر در هنر مفهومي، هنرمند سعي مي كند كه مخاطب را به امري شخصي و يا حتي عمومي راهنمايي كند و به نوعي در هنر مفهومي، فضاي هنرمند بر مخاطب احاطه مي گردد، در گرافيك محيطي نيز مخاطب در اين فضا حضور پيدا كرده و تاثيرات روحي و رواني اي از محيط دريافت مي كند؛ تاثيراتي كه قصد طراح گرافيك محيطي آن فضا بوده تا بر مخاطب وارد گردد و در فضا و اين محيط مطابق هدف هدايت شود. نكته مشترك ديگر هنر مفهومي و گرافيك محيطي چند رسانه اي بودن آن و نداشتن محدوديت در بكارگيري ماتريال، سليقه، نگرش و اجرا است.


در هر دو مي توان از انواع راهكارها استفاده كرد. همانطور كه در آثار مفهومي وقتي يك اثر در محيطي باز خلق مي شود تا طبيعت نيز از عناصر تاثيرگذار بر آن باشد، به نوع و جنس و شيوه اجراي آن اهميت داده مي شود تا هدف و نگرش هنرمند را به سرمنزل خود برساند. در گرافيك محيطي نيز، اين مهم مد نظر قرار مي گيرد. نقاط مشترك در هنر مفهومي و گرافيك محيطي به حدي است كه گاهي نمي توان اين دو را از هم تميز داده و به نوعي همانطور كه يك اثر، مفهوم گرايي خود را حفظ كرده، به دليل دائمي بودن آن اثر در محيط، خود به عنوان گرافيك محيطي ياد مي شود و تنها با درك هدف و انديشه خالق اثر و نوع كاربرد آن، اين تفاوت درك شده و مشخص مي شود كه اثر، گرافيك محيطي است يا يك اثر مفهومي. شايد يكي از نكاتي كه باعث جداسازي اين دو مقوله از هم گردد استمرار اثر در فضا و محيط خود است.


معمولا ولي نه به صورت هميشگي، آثار مفهومي با انديشه صرفا نمايش در زماني محدود بر پا مي شود در حاليكه گرافيك محيطي بصورت دائمي و مختص همان محيط طراحي مي شود. اين در حالي است كه آثار بسياري به عنوان هنر مفهومي ارائه گرديده است كه براي محيطي خاص و به صورتي دائمي هميشه برپاست و تمام خصوصيات گرافيك محيطي را داراست. تفاوت ديگر گرافيك مفهومي و هنر مفهومي، «سفارش» است. طراح گرافيك محيطي معمولا بر اساس سفارش و ديدگاه سفارش دهنده خود دست به خلق مي زند، اين در حالي است كه اكثر آثار هنر مفهومي براساس درگيري ذهني و انتقادي هنرمندان كانسپچوال خلق گشته اند، نه بر اساس سفارش. از سوي ديگر اگر در هنر مفهومي ايده و مفهوم اولويت دارد، در گرافيك محيطي سهولت و سرعت در درك اين ايده و مفهوم توسط مخاطب بسيار اهميت دارد.



شايد يك اثر مفهومي براي مخاطبين متفاوت درك متفاوتي ايجاد كند، چه بسا كه اين درك بسته به طراح آن به سرعت و سهولت نيز صورت نگيرد، ولي در گرافيك محيطي انديشه طراح عمدتاً با قصد اشتراك درك در تمام مخاطبين و در عين حال با قصد سرعت بخشيدن به رفتار آنها و ايجاد سهولت در آنها صورت مي پذيرد و به نوعي كاربردي تر است. ساختار هنر امروز بي حد و مرز است و تقسيم آن از طريق تفاوت در گرايشات هنري و سبك در تكنيك و نحوه ارائه اثر اشتباه است. امروز تشخيص فاصله بين نقاشي با گرافيك، مجسمه با معماري و . . . امري بسيار مشكل است. امروزه يك نقاشي به سرعت يك پوستر اطلاع رساني مي كند. يا يك ساختمان مسكوني از بيرون خصوصيات يك مجسمه در فضاي مشخص شده خود را كسب مي كند. چرا كه مفهوم و انديشه و تنوع نگرش در هنر و مقوله زندگي همه اينها را در هم تنيده است.


۱۳۸۸ فروردین ۲۷, پنجشنبه

تونل های زیرزمینی در اکلاهاما


راهروهای زیر زمینی در اکلاهاما، نوعی سیستم تونلی هستند که مانند پل هایی در زیر زمین، ۲۳ ساختمان در مرکز شهر اکلاهاما را به هم وصل می کنند، به طوری که طول آنها به بیش از ۱/۵ کیلومتر میرسد و از این نظر، یکی از طویل ترین راه های زیر زمینی در کل آمریکا محسوب می شود.

اولین تونل از این مجموعه، در سال ۱۹۳۱ بین دو ساختمان قدیمی و مهم شهر زده شد و بقیه ی این راه ها در سال های بین ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۴ ، به تدریج کامل شد.

بعد از سال ۱۹۸۴، تقریبا” این راه ها به فراموشی سپرده شدند و بیشتر برای انتقال لوله های فاضلاب از آنها استفاده میشد تا اینکه بر اساس طرح هایی که توسط شهردار اکلاهاما و گروهی از طراحان داده شد، مقرر شد این تونل ها با همکاری صاحبان ساختمان هایی که این تونل، آنها را به هم وصل می کند، به کلی بازسازی شوند.

هدف کلی این طرح این بود تا این تونل ها همچنان گسترش یافته و کیفیت آنها به عنوان اثری ارزشمند، بالا برود و همچنین آنها به عنوان مکانی عمومی نزد مردم شهر شناخته شوند. برای دست یابی به این هدف، ترکیبی از موسیقی، نورهای رنگی، راه هایی که به خوبی هدایت گر شما هستند و حتی ایجاد گالری های هنری در این تونل ها به کار گرفته شدند تا نه تنها این تونل ها را به مکانی عمومی تبدیل کنند، بلکه به آن خاصیت فرهنگ سازی نیز بدهند.


نور ها در این تونل ها به عنوان یک قطب نما عمل می کنند و برای مثال، اگر شما بخواهید از نقطه ی A به نقطه ی B بروید، به راحتی کافیست برای مثال از تونل سبز رنگ A شروع کرده، وارد تونل قرمز رنگ و از آنجا به تونل زرد رنگ B وارد شوید؛ همچنین در طول این مسیر نیز می توانید برای اینکه حوصله تان سر نرود، نگاهی به گالری های اطراف خود بیاندازید.
در کل، در این تونل ها از ۱۱ رنگ مختلف استفاده شد (حتی رنگ سفید، از ترکیب رنگ های آبی و زرد تونل های مجاور حاصل شده) که به عابران، فرصت تجربه کردن فضایی که به طور کامل آنها را از محیط بیرون جدا می کند را می دهد.




برگرفته از یک معمار
ویرایش کرابی

۱۳۸۸ فروردین ۲۴, دوشنبه

آکادمی علوم کالیفرنیا - رنزو پیانو





“ما برای آکادمی، محلی ساخته ایم که هم نظر بصری و هم از نظر عملکرد، جزئی از محیط اطرافش است، مثل اینکه تکه ای از زمین را برداشته باشید و زیرش یک ساختمان ساخته باشید”. اینها جملاتی بود که رنزو پیانو برای وصف آکادمی علوم کالیفرنیا گفته است.آکادمی علوم کالیفرنیا، هم یک موزه ی تاریخ طبیعی است، هم یک رصدخانه و هم محل نگهداری بیش از ۲۰ میلیون تحقیق که از دانشمندان سراسر دنیا جمع آوری شده است. بنای قدیمی این محوطه، شامل ۱۲ ساختمان جدا از هم بود که هم اکنون همه ی آنها توسط ساختمانی مدرن که بر روی طبیعت محیط تاکید کرده به صورت یکپارچه درآمده. با وجود زیربنای وسیع این مجموعه ( چیزی در حدود ۱۰/۲۰۰ متر مربع ) ، مقدار انرژی که در آن به هدر میرود، با استفاده از آخرین تکتولوژی های ساختمانی بسیار ناچیز است.



کانسپت این بنا، همانطور که خود رنزو پیانو به آن اشاره میکند، برداشته شدن تکه ای از زمین و ساختن بنا در زیر این تکه است، به طوری که کمتری نا هماهنگی و بی احترامی به طبیعت اطراف نداشته باشد؛ به طوری که حتی تمامی گیاهانی که بر روی سقف این بنا قرار گرفته اند کاملا” طبیعی هستند.

تپه هایی که روی سقف به صورت گنبد هایی قرار گرفته شده که حداکثر شیبش ۶۰ درجه است، تنها برای زیبایی ظاهری بنا نیست. این تپه ها هم نقش یک افلاک نما را بازی میکند و هم برای نورگیری داخل استفاده می شود؛ علاوه بر آنها این تپه های گنبد مانند به وابستگی بین زمین و علوم زیستی جانداران اشاره دارد و این بنا به وسیله ی آنها مقدار زیادی از انرژی اش را ذخیره می کند. در حقیقت این تپه ها در روی سقف مانند دو بادگیر عمل می کنند، یعنی با به گردش درآوردن هوا در داخل ساختمان، هوای خنک را داخل محوطه ی اصلی داخل بنا می کنند و به این وسیله در مصرف انرژی تا حدود زیادی صرفه جویی می شود.


سقف این بنا با ۶ اینچ خاک پوشانده شده است. این کار علاوه بر اینکه باعث میشود این سقف، عایق بسیار خوبی در برابر دما باشد ( به طوری که دمای داخل بنا ۱۰ درجه خنک تر از دمای خارج است )، عایق بسیار مناسبی برای صدا هم هست ( این سقف فرکانس صدا ها را تا ۴۰ دسیبل کاهش می دهد ). علاوه بر همه ی اینها، این سقف با جذب ۹۸ درصد از آب بارندگی های احتمالی ، آب لازم برای آبیاری گیاهان را در تمام طول سال تامین میکند.




هدف رنزو پیانو این بوده تا با ساختن بنای شفاف، ارتباط بین این ساختمان و محیط اطرافش را به بهترین وجه به بینندگان القا کند، برای همین “شیشه” در دیوار های خارجی این بنا به مقدار بسیار زیادی مورد استفاده قرار گرفته که به بینندگان این امکان را میدهد تا از بین دیواره های آن، به تماشای موزه ای که در داخل وجود دارد بپردازند.


Museums are not usually transparent, they are opaque, they are closed. They are like a kingdom of darkness, and you are trapped inside. You don’t see where you are. But here we are in the middle of a beautiful park, Golden Gate Park, so you want to look out and know where you are.Renzo Piano



نقد و بررسي س - الف

۱۳۸۸ فروردین ۲۱, جمعه

Podium بزرگترین LEDجهان - دبی







گویا قرار نیست شگفتی های معماری در Dubai Land به اتمام برسد. اینبار، برای دبی، ساختمانی طراحی شده که شاید نمای ساختمان های آینده را بتوان در آن دید: یک نمایشگر LED به ارتفاع ۱۰۰ متر که از فاصله ی ۱/۵ کیلومتری ( لطفا” با تعمق بیشتری بخوانید! ۱/۵ کیلومتری ) قابل دیدن است. این ساختمان جدید که “podium” نام دارد، نمونه ای منحصر به فرد از تلفیق معماری و تکنولوژی است و شاید ابزاری مناسب برای اهداف تبلیغاتی و هنری باشد.
Tamer Holding ، یک گروه وابسته به امارات متحده ی عربی، این صفحه ی نمایش غول پیکر را خواهد ساخت که در منطقه ی majan در قسمت مجموعه ی سرگرمی های Dubai Land ساخته خواهد شد.







این ساختمان، ۳۳ طبقه ی تجاری خواهد داشت ، به اضافه ۲ طبقه ی اول که در آن فروشگاهی بزرگ ساخته خواهد شد؛ همچنین در طبقه ی دوم، رستورانی بزرگ هم احداث میشود. هر طبقه ی این بنا، حدود ۹۰۰ متر مربع است که می تواند با این وسعت، یکی از قطب های تجاری دبی شود.
صفحه ی نمایش این ساختمان، ساخت گروه L.E.D technology است که در کارهای قبلیشان، در پروژه های Argosy Casino در Illinois و همچنین چندین پروژه در چین شرکت داشتند. شیشه های مورد استفاده در این صفحه ی نمایش از بالاترین درجه ی خلوص برخوردارند و باالاترین کیفیت را برای این کار دارند، همچنین رنگ آنها آبی کبود یک دست است که ارتباطی بیشتر با محیط این شهر ساحلی ایجاد میکند.

اما شاید مهمترین نکته ای که در مورد این صفحه ی نمایشگر باید دانست، طول زیاد یا کیفیت بالای نمایش آن نباشد، بلکه این نکته است که حتی هنگامی که این صفحه در حال پخش تصویر باشد، این کار مانعی برای ورود نور طبیعی به داخل ساختمان نیست؛ به عبارت دیگر، افرادی که در پشت این صفحه و در داخل ساختمان قرار داردند، چیزی غیر از شیشه هایی بزرگ در نما را نخواهند دید …



نقد و بررسی کرابی

۱۳۸۸ فروردین ۲۰, پنجشنبه

سفارت انگلیس، جاکارتا




معماری در شرایط سخت و نامطلوبی که جاکارتای اندونزی دارد کاری سخت و مشکل محسوب می شود، شهر با مشکل آلودگی شدیدی مواجه هست و رطوبت بالای آن هم به مشکلات افزوده، بارندگی های شدید اندونزی هم مزید بر مشکلات معمار شده. با این وجود، گروه معماری HOK اخیرا از طرح جالبش برای سفارت انگلیس در این کشور پرده برداری کرده است؛ محلی که در مرکز شهر قرار دارد و به طور تقریبی ۱/۵ هکتار مساحت داشته. گروه HOK از نوعی سنگ گرانیت و روکش فلزی برای ستون های کلوناد استفاده کرده، چرا که اگر از روکش هایی که دارای خلل و فرج بوده، استفاده می شد، به دلیل وجود رطوبت و آلودگی هوا به مرور زمان دچار تغییر رنگ می شدند.

از ویژگی های بارز این طرح، رابطه ی خوبی ایست که این طرح توانسته با محیط اطرافش بوجود بیآورد، به طوری که توانست در سیستم BREEAM رتبه ی خوبی از خود بجای گذارد.BREEAM) یکی از رایج ترین متدهای انطباق معماری و طبیعت هست.)
این مجموعه شامل سه طبقه هست که طبقه ی اول آن شامل بخش های اداری مربوط به صدور ویزا، اتاق کنفرانس و رستوران، طبقه ی دوم شامل اتاق های اداری و اتاق ملاقات و طبقه ی سوم برای کارهای شخصی اعضای سفارت می باشد. از نکات قابل توجه دیگری که می شود برای این مجموعه ذکر کرد، به کارگیری سیستمی برای جمع آوری همه ی آبهای باران است که در این مجموعه برای آبیاری محیط اطراف به کار گرفته می شود.



+سایتHOK
ویرایش متن س . الف معماری 85

۱۳۸۸ فروردین ۱۷, دوشنبه

موزه ی زیر آب، اسکندریه





این موزه که شاید بزرگترین و مهمترین بنای خدماتی زیر آبی باشد، توسط Jacques Rougerie ، که تجربیات زیادی در رابطه با معماری زیر آب دارد طراحی شده است. این موزه در ساحل، نزدیک کتابخانه ی جدید اسکندریه ساخته شده، جایی که به علت زلزله هایی که در آن ناحیه به وقوع پیوسته، فرورفتگی ای مابین ساحل و خط باریکی از خشکی شکل گرفته است. در مصر باستان و درست زیر این فرورفتگی، کاخ یکی از فراعنه ی مصر قرار داشته که بر اثر همین زلزله ها ، همراه خشکی به زیر آب رفته است و این موزه برای نمایش آثار به جا مانده بنا شده است. این آثار شامل تعداد زیادی از سنگ تراشه ها، مجسمه هاو کشتی های شکسته ی یونانی و رومی است که در این محل غرق شده اند. همچنین بقایای یک فانوس دریایی که احتمال میرود همان فانوس اسکندریه باشد ( یکی از عجایب هفت گاهنه ی جهان ) نیز در این محل پیدا شده.


این یافته ها به علت احتمال آسیب دیدن، قابل جابجایی از آن محل نبودند، به همین علت بهترین راه برای حفظ و نمایش آنها ایجاد موزه ای در زیر آب ها بود. این موزه از ۴ المان بزرگ که از بادبان قایق های قدیمی مصری که روی رود نیل وجود داشته اند الهام گرفته شده شکل گرفته. در داخل موزه هم، به وسیله ی تونل های شفافی از جنس فایبرگلاس، این توانایی به تماشاگران داده شده تا آثار را به راحتی در زیر آب مشاهده کنند. عمقی که این تونل ها در آن قرار دارند، چیزی حدود ۵ تا ۶ متر است که در این عمق فشار زیادی به دیواره ها وارد نمی شود. این پروژه قرار است طی ۳ سال کامل شود.

این خبر در National Geographic
س - الف معماری 85